Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami i mortadelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl
mąka 2 szkl
jajko
sól
pieczarki 70 dkg
cebula 2
mortadela 15 dkg
ser żółty 20 dkg
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami i mortadelą

Mąkę, jajko, mleko i sól łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu pieczemy z przygotowanego ciasta naleśniki. Pieczarki, cebulę i mortadelę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Doprawiamy do smaku. Na usmażone naleśniki nakładamy przygotowany farsz, posypujemy startym serem i zwijamy w rulonik. Naleśniki są gotowe do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.05.2013 09:36
ciekawa propozycja na naleśniki
IZABELA29 11.04.2013 09:39
szkoda,że nie ma zdjęcia chętnie bym zobaczyła jak wyglądają
IKrakowianka 09.06.2012 22:30
fajne
Jodaj 22.05.2012 20:45
pysznie :)
Wafelek2601 23.02.2012 23:02
super pomysł
Anna138 08.02.2012 10:47
fajne
Monika193
Monika193 20.01.2012 23:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak