Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron tykociński

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 4 łyżki
sól, pieprz
posiekana zielenina
makaron rurki 1/4 kg
ser biały twarogowy 1 1/2 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: makaron tykociński

makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie,dobrze odcedzić.ser przetrzeć przez sito.masło rozgrzać na patelni,wrzucić makaron i smażyć,stale mieszając,do lekkiego zrumienienia.zdjąć z ognia i wymiesza z przetartym serem.doprawić do smaku solą i pieprzem posypać posiekaną zieleniną.podawać z dodatkiem pikantnych surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 16.09.2010 12:45
super
hastalavista 11.09.2010 15:21
fajny pomysł na obiad :)
annamariakowalczyk3 13.07.2010 12:39
pycha przepadam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak