Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzone kości
sól
ziemniaki 3
Majeranek suszony Prymat
groch 40 łuskany
boczek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka.

Kroki postępowania

1
Groch moczę przez noc.
Krok 1 - Grochówka. foto
2
Gotuję w wodzie której się moczył. Po ściągnięciu szumów wkładam wędzone kości i ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 2 - Grochówka. foto
3
Przyprawiam solą i majerankiem.
Krok 3 - Grochówka. foto
4
Z boczku wytapiam skwarki, które dodaję do zupy.
Krok 4 - Grochówka. foto
5
Gotowa grochówka.
Krok 5 - Grochówka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.09.2012 10:58
moja ulubiona zupa !
Kate131 20.04.2012 08:33
dobra
justynab1903 13.03.2012 13:54
pychota
anulka69 27.02.2012 12:10
pycha
pacpaw 07.02.2012 21:25
najlepsza zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak