Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet śląski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 2 szt
boczek wędzony 15 dag
jajko 3 szt
mąka pszenna 3 łyżki
zielenina do smaku
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: omlet śląski

kapustę poszatkować i obgotować w osolonym wrzątku cebulę i wędlinę posiekać udusić na tłuszczu dodać kapustę dusić białko ubić na sztywna pianę do kapusty dodać żółtka i mąkę pod koniec dodać białka na patelnię wlać wszystko i smażyć z obu stron podać z dodatkiem pieczywa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak