Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISOTTO Z PAPRYKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 2 szklanki
czosnek 1 główka
białe wino 3 kieliszki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 500 gram
woda 500 ml
papryka żółta 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
bulion 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: RISOTTO Z PAPRYKĄ

Cebulę wraz z czosnkiem zrumienić na patelni. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalać ryż rozpuszczoną w wodzie kostką rosołową i dusić przez 10 minut. Pieczarki podsmażyć na patelni. Do garnka dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, wino oraz pieprz i gotować na wolnym ogniu przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 18.09.2013 12:12
ciekawy przepis
caralajna 08.09.2013 07:58
bardzo lubię to danie
ben-ka 13.05.2013 07:46
smaczna propozycja,coś dla mnie:)
IKrakowianka 06.02.2013 21:17
świetne
kate.500 15.12.2012 23:26
ciekawe danie
Pietruszka 13.12.2012 16:12
smaczne
Katarzyna59 14.08.2012 17:38
super
m1monika 27.05.2012 11:54
pycha
fictor123 18.05.2012 10:24
super
RenataZ-et 11.05.2012 22:26
super pomysł na obiad
Ania67 10.05.2012 14:16
coś dla mnie
Norgiusz 11.03.2012 08:08
super
Norgiusz 11.03.2012 08:08
super
hastalavista 04.03.2012 12:21
super przepis
zuzanna_z 06.02.2012 13:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak