Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z TWAROGIEM I POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
powidła śliwkowe 1 słoik
olej 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
twaróg 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z TWAROGIEM I POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI

Do mąki połączonej z proszkiem do pieczenia dodać olej, mleko, cukier i cukier waniliowy, po czym zagnieść ciasto. Podczas wyrabiania ciasta dodawać stopniowo twaróg. Następnie ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki, na których położyć następnie łyżek powideł. Pierogi zlepić i gotować w garnku z wodą i łyżką oleju do momentu ich wypłynięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 20.02.2014 10:06
super pierogi
adelajda 24.09.2013 16:38
pierogi super :)
IKrakowianka 19.03.2013 21:36
fajny pomysł na pierogi
Krystyna32 23.01.2013 08:52
pycha
adam1f 25.07.2012 00:08
dobre
Łukasz15 27.05.2012 11:56
pycha
Norgiusz 13.05.2012 06:44
super
Anna152 05.05.2012 07:17
pyszne
Grazyna0211 27.04.2012 18:11
fajny pomysł
[email protected] 14.04.2012 18:32
wspaniałe
gacopierz23 24.02.2012 21:07
uwielbiam pierogi muszę wypróbować z takim nadzieniem :)
calliope 23.02.2012 08:01
pyszne pierożki :)
Ada-Gaba 20.02.2012 07:44
lubimy pierogi, wypróbuję, zabieram przepis:)
RenataZ-et 16.02.2012 19:11
super!
Ewelina38 05.02.2012 12:12
ja podobnie ale może być smacznie :)
1j1o1l1a1 19.01.2012 14:51
twarogu do ciasta na pierogi nie stosowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak