Sposób przygotowania

Kalafiora zagotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić połączyć z mlekiem i 1 szklanką wody pozostałej po gotowaniu kalafiora. Mąkę zagnieść z tłuszczem, jabłko i chrzan zetrzeć na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do kalafiora. Całość gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczne !
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm pycha!;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ciekawy sposób na kalafiora.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszny kalafior
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    uwielbiam takie zdrowotne zupy kremy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !