Sposób przygotowania

Mak parzymy wrzątkiem i odstawiamy do całkowitego osuszenia. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z połową cukru i dodajemy mąkę z proszkiem oraz olejek. Wszystko dokładnie wymieszać. Masło z pozostałym cukrem dajemy do garnka i na wolnym ogniu roztapiamy, dodajemy mak, studzimy i dodajemy do masy z żółtkami. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do przygotowanego ciasta. Do wysmarowanej foremki dajemy ciasto i pieczemy w temp. 170 stopni ok. 50 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna do kawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne, bardzo lubię takie ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię taką babeczkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna babeczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    tez lubię taka babeczkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała babeczka
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetna babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !