Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka Pieczone Z Miodem I Czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
miód prawdziwy 5 łyżek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka Pieczone Z Miodem I Czosnkiem

Żeberka myjemy i osuszamy następnie mieszamy oliwę i miód razem dodajemy czosnek do takiej marynaty wkładamy żeberka i zostawiamy na ok 2 godz ( najlepiej na całą noc wtedy zapach i smak jest bardziej intensywny ) Po czym pieczemy na grillu ok 1godziny 20 min. Najlepiej jak są we foli aluminiowej wtedy ten cały zapach nie ucieka...I najlepiej smażyć z tą marynatą.
U mnie żeberka jemy z ogórkiem kiszonym i świeżym chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak