Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki z sosem gulaszowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
szynka wieprzowa 30dg
papryka czerwona 1 dużą
marchew 1 dużą
cebula biała 1 szt
fix do gulaszu 1 opak
czosnek 3 ząbki
mąka 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: świderki z sosem gulaszowym

Na patelni podsmażamy( doprawine pieprzem ziołowym, solą, pieprzem czarnym) mięso, oraz paprykę, cebulę i marchew. Całość z patelni wrzucamy do garnka, dodajemy kostkę bulionową, zalewamy ok 700ml wody. Gotujemy aż się zagotuje. Do wywaru w garnku dodajemy łyżeczkę przyprawy do gulaszu oraz fix, mieszamy całość, gotujemy. Rozrabiamy odrobinę sosu z mąką, wlewamy do garnka zagotowywujemy ponownie. Posypujemy gotowy sos pietruszką. Podajemy z makaronem świderki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 14.05.2012 20:57
lubię makarony
magdalea 19.01.2012 22:47
smacznie wyglada
ronald88 19.01.2012 14:33
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak