Sposób przygotowania

Jedną całą margarynę przekładamy go garnka, dodajemy cukier, kakao, wodę oraz cukier waniliowy. Całość podgrzewamy około 5 minut na ogniu tak, żeby składniki połączyły się ze sobą. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie do masy dodajemy 4 żółtka jaj i miksujemy, później dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Masę przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ser biały mielony przekładamy do miski miksera, dodajemy miękką margarynę( pół kostki), całe jaja i cukier. Ucieramy całość na gładką masę. Przekładamy ją na ciemną masę. Ciasto pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do przestudzenia. Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową przygotowaną z cukru pudru, margaryny( 0,25 kostki), kakao i mleka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    koniecznie muszę wypróbować przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, wygląda świetnie! super zdjęcie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ładnie to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam to ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !