Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sakiewki z ciasta z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto filo 2 płaty
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 20 dag
natka pietruszki trochę
masło 2 łyżki
jajko szt

Przepis i sposób przygotowania na: sakiewki z ciasta z nadzieniem

ciasto filo lub ewentualnie francuskie rozwałkuj na płat i posmaruj z jednej strony masłem.cebulę i czosnek posiekaj,dodaj sól i pieprz oraz zmieloną wieprzowinę.całość smaż na oleju na złoty kolor aż mięso będzie przesmażone.na samym końcu do przestudzonego mięso wbij jedno żółtko i dodaj posiekaną natkę pietruszki.farsz układaj na kwadratach wyciętych z ciasta.formuj sakiewki które spinaj u góry. ciasto włóz do piekarnika uprzednie smarując białkiem i zapiekaj na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 26.02.2012 16:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak