Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony Anuli.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuk
ziemniaki 70 dag
buraczki średnie 3 sztuk
ziele angielskie 2 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuk
śmietana 18 proc 100 ml
sól do smaku
rosół z kury 2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony Anuli.

Bulion z kury należy wlać do wysokiego garnka, następnie wrzucamy ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Garnek przykrywamy pokrywką. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodajemy startą na tarce marchew, ziele angielskie, liść laurowy, doprawiamy solą i pieprzem. Buraczki należy obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tak starte buraczki dodajemy na 5 minut przed końcem gotowania się zupy. Następnie po 5 minutach od dodania buraczków dodajemy 100ml śmietany, zupę dokładnie mieszamy i zdejmujemy z palnika. Buraczków nie gotujemy dłużej niż 5 minut, aby barszcz nie stracił swego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.04.2012 07:48
jaki piekny kolorek
Dorian 04.04.2012 16:18
super
rjustysia 15.03.2012 11:40
Bardzo lubię taką zupę. Akurat wczoraj szukałam w sklepie młodych buraczków :)
olkaaa 13.03.2012 08:05
bardzo lubię
1j1o1l1a1 19.01.2012 14:54
raczej zupa buraczkowa?:) odmiennie
cooleczka 19.01.2012 11:19
jaki ładny soczysty kolor :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak