Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Do rondla z nieprzywierającym dnem wkładam pokrojoną dynię i wlewam wodę. Wlewam jej minimalną ilość, tak, aby dno było zakryte centymetrową warstwą, w razie potrzeby później dolewam więcej wody. Ilość wody uzależniona jest od tego jak soczystą mamy dynię, dlatego wodę najlepiej dolewać porcjami. Gotuję pod przykryciem mieszając, co jakiś czas, aż dynia będzie miękka.


Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jaki apetyczny chlebek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do upieczenia jak będzie dynia....schowany w zapiskach...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    bajeczny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dziwny ma kolor po upieczeniu, ale może to wina światła do zdjęcia - czy w rzeczywistości tej kolor jest taki kanarkowy?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Piękny chlebek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetny
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piękny! :)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    własnie czy kolor jest naturalny , ja robiłam chleb z dyni i wyszedł blady
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Izabela, jak najbardziej naturalny, powiem więcej w naturze kolor chleba był jeszcze intensywniejszy, bardziej podobny i tylko trochę jaśniejszy od surowej dyni na pierwszym zdjęciu w rondlu. Twój miał jasny kolor, pewnie dlatego, że nie wszystkie odmiany dyni mają tak intensywny kolor.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny chlebek kanarkowy....
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    misia53, ten kanarkowy kolor jest wynikiem braku moich umiejętności robienia zdjęć. Faktycznie cleb ma bardzo intensywny ciemnożółty kolor, jak surowa dynia na pierwszym zdjęciu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo oryginalnie musi wygladać taki pomarańczowy chleb
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    rewelacyjny
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    przekąska podana na takim chlebie zaciekawi nie jednego gościa
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo apetycznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    taki chleb i przyjęcie udane
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetny,nie jadłem takiego
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przepyszny chlebuś
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pysznie wygląda Twój chlebek dyniowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    wygląda puszyście i ma bardzo pozytywny kolor;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    jaki ładny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    wspaniały chlebek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Kolor jest śliczny ,niespotykany.
  • 0
    moje-zdjecie
    Opublikowano

    jola91

    Ale piękny kolor :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lucan

    Piękny kolor! Ostatnio ze smakiem zajadam dyniowe bułeczki ze sklepu, czas na włąsny wypiek:) Ciekawe czy da się podmienić drożdże na zakwas
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Wspaniale wygląda :)
  • 0
    pojedyncze-12.11.2013-o-09.16
    Opublikowano

    Alicee

    Czu koniecznie musi być mąka pszenna? Czy może być kukurydziana?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Czy ten kolor wyszedł od samej dyni?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    Chętnie wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !