Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wieprzowiną i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki 20 dag
wieprzowina 20 dag
groszek zielony 10 dag
marchew 10 dag
cebula 1 sztuka
wino białe 100 ml
śmietana 2 łyżki
Zasmażka: 2 łyżki
sól
pieprz
olej
Majeranek suszony Prymat
bulion warzywny 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wieprzowiną i groszkiem

Cebulę i marchew kroimy w kostkę. Gotujemy około 5-7 minut w bulionie. Wino mieszamy ze śmietana, zagotowujemy i doprawiamy. Mięso nacieramy przyprawami, kroimy w kostkę i podsmażamy. Do sosu dodajemy mięso i mieszamy. Całość łączmy z makaronem ugotowanym al dente. Doprawiamy ziołami. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak