Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięcina z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina 1 kg
ząbki czosnku 4 szt
masło 4 łyżki
cebula 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler nać 1 łodyga
bulion warzywny 1 szkl.
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz ziarna 5 szt
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
grzyby leśne 700 g
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięcina z grzybami

W kawałkach mięsa porobić dziurki, w które powtykać połówki obranego czosnku, posolić i popieprzyć, podsmażyć na maśle na brązowo, odstawić. Na patelnie wrzucić warzywa pokrojone w kostkę i podsmażać ok. 5 minut, posypać mąką i mieszając smażyć, aż się zrumieni. Dolać wino i bulion, zagotować. Dodać liść, pieprz ziarnisty i koncentrat, dodać mięso. Delikatnie podgrzewać pod przykryciem przez 1 godz., dolać wody w razie potrzeby. W połowie dodać zblanszowane grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2012 09:13
Kto lubi, ten na pewno będzie się tym zachwycał.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak