Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina duszona po angielsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka barania 1 kg
ząbki czosnku 3 szt
masło 2 łyżki
cebula 2 szt
marchew 1 szt
por mały 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 łyżka
rosół z kurczaka 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: baranina duszona po angielsku

Mięso natrzeć roztartym z solą czosnkiem i przysmażyć na maśle. Dodać pokrojone w kostkę cebule, marchewkę i por, dolać wino i bulion, liść laurowy i bazylię. Dusić pod przykryciem ok. 2 godzin do miękkości. Mięso wyjąć i pokroić na plastry. Mąkę wymieszać z zimną wodą, wlać do sosu, zagotować, zmniejszyć gaz i podgotować, mieszając pare minut. Doprawić, posypać natką i polać mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.05.2012 13:02
Dla smakoszy baraniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak