Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcinka Ani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1/2 kg
marchew 30 dag
kukurydza 1 puszka
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
żółtko jajek 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcinka Ani

Mięso kroimy w kostkę, oprószamy mąką i podsmażamy na oleju. Doprawiamy. Marchew kroimy w plasterki, gotujemy 5 minut. Robimy zasmażkę, dolewamy wywar z mięsa i marchewki, zagotowujemy. Dodajemy rozkłócone żółtko, kukurydzę. Całość doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak