Sposób przygotowania

Pieczarki muszą być małe. Umyć je i osuszyć. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki, aby się zarumieniły. Następnie przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok. 5 min. Mąkę roztrzepujemy z mlekiem bardzo dokładnie, aby nie było grudek. Dodajemy śmietanę i ubijamy tak, aby tylko się spieniło. Przygotowaną zawiesinę dajemy do pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. 3 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    super smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pipi765

    lubię takie sosik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    robię taki do placków z ziemniaków
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszny sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Taki właśnie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny sosik :-)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne jedzonko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny ten sosik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    też taki sos lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !