Sposób przygotowania

Do gotującego się buliony dodać wino i posiekaną cebulę, zagotować i dodać mięso. Po zagotowaniu zmniejszyć gaz i gotować 15 minut. Włożyć marchewki i gotować następne 15 minut. Odlać szklankę wywaru do innego garnka i zagotować. Zdjąć z palnika i wrzucając po kawałku masło, kapary, skórkę, posiekane natkę i szczypiorek, energicznie ubijać. Gdy powstanie gęsty sos doprawić solą i pieprzem. Mięso podawać z marchewką na talerzu, a sos oddzielnie.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam nigdy baraniny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !