Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka drobiowe w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serduszka drobiowe 80 dkg
rosół 1 litr
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
cebula 2 małe
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
masło 1 lyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka drobiowe w winie

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem. Dajemy do garnka, dolewamy rosół, wino, pietruszkę i gotujemy ok. 1 godziny razem z sercami. Doprawiamy solą i pieprzem. Jak serduszką są miękkie robimy zawiesinę z masła i mąki, dodajemy do sosu. Wszystko razem gotujemy ok. 3 min. Tak przygotowane serduszka najlepiej smakują z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.05.2012 22:00
pyszne
Wafelek2601 21.05.2012 09:44
smaczne
zuzanna_z 31.03.2012 12:30
fajne
IKrakowianka 19.02.2012 20:17
super
Anna138 01.02.2012 21:25
świetne
pipi765 20.01.2012 11:47
moje ulubione
msmariusz 18.01.2012 23:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak