Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 700 g
ogórki konserwowe 3 szt
natka pietruszki 6 łyżek
ser żółty 150 g
olej 3 łyżki
masło 1 łyżka
białe wino 1/2 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana gęsta 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe faszerowane

W każdej polędwiczce zrobić długą kieszeń i wysmarować ją musztardą. Włożyć do środka pokrojone w paski ogórki, natkę i kawałek sera. Złożyć, zawiązać nitką i podsmażyć na oleju. Dodać masło i powoli smażyć ok. 30 minut, obracając i podlewając wodą w razie potrzeby. Wyjąć i położyć na gorącym talerzu, a do patelni wrzucić listek, wlać wino i śmietanę i podgrzać ok. 3 minut. Wyjąć listek i polać mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.05.2012 12:55
Super sprawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak