Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe z armaniakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 500 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 8 szt
smalec 2 łyżki
masło 2 łyżki
armaniak 6 łyżek
śmietana 1 szkl.
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe z armaniakiem

Obrane i posiekane cebulki podsmażyć na maśle, dodać łyżkę armaniaku i śmietanę, podgrzewać, mieszając do gładkości. Mięso posolić, popieprzyć i usmażyć na smalcu, dodać tymianek i grzać na słabym gazie ok. 12 min, przewracając czasem mięso. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce, a na patelnię wlać resztę armaniaku, sos z cebulkami, podgrzać, doprawić i polać pokrojone w plasterki mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.05.2012 12:54
Armaniak ?
krokodyl 19.03.2012 07:04
dzięki za komentarz
Marzena34 18.03.2012 10:29
eleganckie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak