Sposób przygotowania

Obrane i posiekane cebulki podsmażyć na maśle, dodać łyżkę armaniaku i śmietanę, podgrzewać, mieszając do gładkości. Mięso posolić, popieprzyć i usmażyć na smalcu, dodać tymianek i grzać na słabym gazie ok. 12 min, przewracając czasem mięso. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce, a na patelnię wlać resztę armaniaku, sos z cebulkami, podgrzać, doprawić i polać pokrojone w plasterki mięso.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    eleganckie
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarz
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Armaniak ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !