Sposób przygotowania

Wodę z masłem i szczyptą soli zagotować, odstawić. Dodać mąkę oraz jaja. Zagnieść ciasto. Szprycą wycisnąć na blaszkę ptysie, upiec na złoty kolor w temp. 200 stopni.
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Przekładać przecięte na połowę ptysie. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    swietnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 2
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne ptysie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    mniam mniam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    wspaniały deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    muszą być przepyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam takie ptysie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam ptysie!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super, dawno nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    całe wieki nie jadłam takich ptysi,bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !