Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
woda 1 szklanka
masło 6 dkg
sól szczypta
mąka 12 dkg
jaja 4 sztuki
Krem:
smietana kremowa 1/2 litra
cukier puder 12 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z bitą śmietaną

Wodę z masłem i szczyptą soli zagotować, odstawić. Dodać mąkę oraz jaja. Zagnieść ciasto. Szprycą wycisnąć na blaszkę ptysie, upiec na złoty kolor w temp. 200 stopni.
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Przekładać przecięte na połowę ptysie. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.12.2013 00:25
całe wieki nie jadłam takich ptysi,bardzo lubię
caralajna 29.04.2013 09:52
super, dawno nie jadłam :)
IlonaAlbertos 20.02.2013 12:20
Uwielbiam ptysie!
misia53 16.02.2013 00:20
uwielbiam takie ptysie
Iwusia 26.01.2013 23:27
uwielbiam :)
Kas2 30.09.2012 23:53
muszą być przepyszne!
Seba 03.09.2012 08:59
pycha
Motorek 10.08.2012 09:42
wspaniały deser
ankaryba 26.07.2012 09:51
mniam mniam :-)
fictor123 24.07.2012 07:31
mniam
mela25 24.04.2012 07:44
pyszne ptysie
eli82 23.04.2012 18:18
mniam
mirosława4 21.04.2012 16:55
pyszności
Anna138 06.03.2012 22:08
super
Krystyna32 14.02.2012 08:54
super
foczka-ks 18.01.2012 23:52
swietnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak