Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kalafiorem i serem twarogowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
ryż 30 dag
jogurt naturalny 1/2 szkl
sól do smaku
ogórki konserwowe 2 szt
cukier 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
twaróg 20 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kalafiorem i serem twarogowym

Ser twarogowy rozetrzeć z jogurtem, szczyptą soli i cukru. Ryż ugotować na sypko, odcedzić, wymieszać z sosem sojowym i przyprawą curry, wyłożyć na półmisek. Kalafior podzielić na różyczki i gotować przez 10 minut we wrzącej osolonej wodzie. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Na ugotowany ryż wyłożyć róże kalafiora, posypać pokrojonymi jajkami i ogórkami, polać sosem serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.01.2014 00:28
takiego dania jeszcze nie jadłam
mirosława4 13.11.2013 21:09
ciekawe połączenie
IlonaAlbertos 11.12.2012 00:14
Takiego nie jadłam, ale chyba czas wypróbować.
Iwusia 09.06.2012 23:24
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak