Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką i cykorią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cykoria 1 sztuka
roszponka 20 dag
migdały 2 łyżki
pomarańcz 3 sztuki
ocet winny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką i cykorią

Liście sałat drobno kroimy. Pomarańcze dzielimy na cząstki. Migdały prażymy. Przygotowujemy marynatę: ocet mieszamy z cukrem, solą, pieprzem i olejem. Całość mieszamy. Polewamy nią sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak