Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka 2 szt.
śnieżka
wiśnie

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany Biszkopt

Ciasto: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie żółtka, ubijać dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć do formy. Po wystygnięciu przekroić ciasto wzdłuż na dwie części.
Masa: Galaretki rozpuścić w 1/2 litrze wody i pozostawić do ostygnięcia, \'\'Śnieżkę\'\' przygotować według przepisu na opakowaniu, dodać do niej tężejącą galaretkę dokładnie ubijając wymieszać następnie dodać wiśnie. Masą przełożyć biszkopt, wierzch posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak