Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koleciki mielone obtaczane w sezamie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
sezam 1/2 szkl
olej do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Koleciki mielone obtaczane w sezamie

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub rozetrzeć z solą. Mięso mielone włożyć do naczynia dodać bułkę, czosnek, roztrzepane jajko, mąkę ziemniaczaną, przyprawę do mielonego mięsa, sól i pieprz do smaku. Bardzo dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w sezamie i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.09.2012 06:13
Smaczne
treonina 18.01.2012 22:25
fajny pomysł! wypróbuję!
stokrotka 18.01.2012 22:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak