Sposób przygotowania

Warzywa pokroić w dużą kostkę, cukinię kroić ze skórką. Warzywa wymieszać z 1,5 łyżką soli i odstawić na noc. Odcedzić wodę, którą puszczą warzywa przez noc. Przygotować zalewę: w 1,5 szklanki octu rozpuścić na ciepło 1 kg cukru. Warzywa wrzucić do garnka, zalać zalewą i gotować 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, zamieszać i gotować 10 minut. Gorący sos rozlać w słoiki, zakręcić, odwrócić je do góry dnem - nie pasteryzować. Następnie taki sos dodajemy np do smażącej się piersi kurczaka pokrojonej w kostkę. Podajemy z ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Do takiego sosu tylko makaronu mi brakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    A ja z ryżem poproszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !