Sposób przygotowania

Umyte szparagi oskrobać, związać w pęczki i ustawić czubkami do góry w garnku z wrzącą osoloną wodą z odrobiną cukru. Gotować około 15-20 minut, odcedzić. Wino zagotować z estragonem, masło stopić. Żółtko ubić nad garnkiem z gotującą się wodą. Gdy zgęstnieje stopniowo dodawać po łyżce przestudzone wino i masło, ciągle ubijając. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Szparagi ułożyć na półmisku, sos podać w sosjerce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    hmmm ciekawe, trochę się boję ale wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !