Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy z mięsem mielonym. Doprawiamy do smaku. Ogórki oraz paprykę kroimy w sporą kostkę i dodajemy do mięska, a następnie dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę. Całość dokładnie mieszamy i chwilkę dusimy, a następnie pozostawiamy do przestygnięcia. Mąkę, jajka, wodę oraz sól zagnieść ze sobą, a następnie rozwałkować ciasto. Na rozwałkowane ciasto położyć miękką margarynę i zawinąć w ciasto. Wałkiem, mocno \"bić\" ciasto. Następnie rozwałkować i zwinąć na 4 części i ponownie \"pobić\" ciasto i rozwałkować. Czynność tą powtórzyć 4 razy. Ciasto zawinąć w ściereczkę i schłodzić w lodówce przez 24godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować i powycinać kwadraty. Proponuję takie większe ok. 8-10 Cm. Na każdy kawałek nakładamy farsz na środek a rogi sklejamy ze sobą, zamykając poduszeczkę tak by farsz nam nie wypadł. Na wysmarowaną margaryną blachę do pieczenia wykładamy nasze poduszeczki, sklejaną częścią w dół. Pieczemy ok. 25-30 min. w temp. 180\'C, aż nam się ładnie zarumienią. Rewelacyjnie smakują na ciepło i na zimno. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smakowite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetny przepis!;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    kusząca propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !