Sposób przygotowania

Ser dokładnie rozetrzeć, dodać podsmażoną na maśle cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać obie mąki, jajko i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1/2 cm, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta nałożyć łyżeczkę farszu, złożyć i dokładnie skleić. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Nigdy takich nie jadłam, fajna odmiana dla fanów ruskich pierogów :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też takich nie jadłam, ale zachwyca mnie ich kształt
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pięknie wyglądają i pewno fantastycznie smakują - podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !