Sposób przygotowania

Udźce z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie kurczaka nacieramy solą, oprószamy pieprzem, posypujemy papryką słodką w proszku, posypujemy przyprawą do kurczaka, wkładamy do miski. Czosnek obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę, dodajemy do kurczaka, zalewamy 1/5 szklanki oleju. Tak przygotowane udźce wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25-30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    obiadek jak sie patrzy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !