Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony udziec z kurczaka.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z kurczaka 4 sztuk
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
czosnek 2 ząbek
sól do smaku
olej
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony udziec z kurczaka.

Udźce z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie kurczaka nacieramy solą, oprószamy pieprzem, posypujemy papryką słodką w proszku, posypujemy przyprawą do kurczaka, wkładamy do miski. Czosnek obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę, dodajemy do kurczaka, zalewamy 1/5 szklanki oleju. Tak przygotowane udźce wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 06.02.2012 08:22
pycha na obiad
Norgiusz 06.02.2012 08:22
pycha na obiad
1j1o1l1a1 06.02.2012 01:01
obiadek jak sie patrzy :)
olkaaa 27.01.2012 07:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak