Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowo-bananowa w polewie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier puder 15 dag
mąka pszenna 25 dag
jajko 4 szt
rum 15 ml
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
polewa czekoladowa 10 dag
tłuszcz do formy
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowo-bananowa w polewie

Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem na talerzu, wymieszać z rumem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać. Masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać na przemian mąkę z kakao i zmiażdżone banany z rumem. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 30 minut. Ostudzoną babkę wyjąć z formy i oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 17.09.2013 17:35
pysznosci!
Alex_M 12.09.2013 15:22
pyszna babeczka
bietka 24.05.2013 11:20
musi być pyszna :)
jordi 12.03.2013 00:34
wygląda rewelacyjnie
Iwusia 24.11.2012 23:25
przepięknie wygląda :)
olkaaa 07.09.2012 10:39
fantastycznie wygl?da
zuzanna_z 28.06.2012 12:44
i wygląda i smakuje
Seba 25.02.2012 16:58
super
caralajna 22.02.2012 08:04
uwielbiam ciasto bananowe, szkoda że nie widać jakie jest w środku
jolanta19 19.01.2012 18:54
jaka smakowita
paula99926 18.01.2012 22:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak