Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem na talerzu, wymieszać z rumem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać. Masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać na przemian mąkę z kakao i zmiażdżone banany z rumem. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 30 minut. Ostudzoną babkę wyjąć z formy i oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    jaka smakowita
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam ciasto bananowe, szkoda że nie widać jakie jest w środku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    i wygląda i smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fantastycznie wygl?da
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    przepięknie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    musi być pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszna babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pysznosci!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !