Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 2 litry bulionu. Ziemniaki obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę i dorzucamy do bulionu. Gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy obraną ze skórki i startą na tarce o grubych oczkach marchew. Zupę gotujemy ok. 15 minut. W tym czasie na patelni z odrobiną oleju smażymy obraną ze skórki i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Cebula musi być usmażona na złoty kolor. Tak usmażoną cebulę dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Zupę dokładnie mieszamy. Na koniec na patelnię wsypujemy łyżkę stołową mąki, dolewamy troszkę oleju i podsmażamy aż się ze złoci. Taką zasmażkę wlewamy zaraz po ugotowaniu się zupy. Następnie zupę dokładnie mieszamy i gotowe. Wierzch zupy można posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy nie jadłam takiej zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    anula250

    Wszystko przed Tobą :))))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    Dla mnie każda jest "kartoflanka" ...gotuje zupy na bazie ziemniaków :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !