Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierka na mleku.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 1 litr
cukier kryształ 1 łyżka
zacierka 200 babuni

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierka na mleku.

Do garnka należy wlać litr mleka, następnie gdy mleko się zagotuje należy wrzucić 200g zacierki (ja używam gotowej, ponieważ jest równie smaczna jak domowa), zupę należy dokładnie wymieszać. Do zupy dodaje jedną czubatą łyżkę cukru, aby była lekko słodka. Zacierkę gotujemy bezpośrednio w mleku, powinna być gotowa po ok. 20 minutach. Nie zapominajmy jednak, aby zacierkę od czasu do czasu wymieszać, ponieważ bardzo lubi przywrzeć do garnka. Gdy zacierka będzie ugotowana, czyli miękka zupę można nalewać do talerzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.03.2012 12:43
może się przyda
olkaaa 24.02.2012 08:41
przydatny przepis
anula250 06.02.2012 08:00
No niestety zacierka kupiona.
1j1o1l1a1 06.02.2012 01:00
myślałam, że to własnej roboty zacierka, taka ładna:)
Dorian 19.01.2012 08:42
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak