Sposób przygotowania

Do garnka należy wlać litr mleka, następnie gdy mleko się zagotuje należy wrzucić 200g zacierki (ja używam gotowej, ponieważ jest równie smaczna jak domowa), zupę należy dokładnie wymieszać. Do zupy dodaje jedną czubatą łyżkę cukru, aby była lekko słodka. Zacierkę gotujemy bezpośrednio w mleku, powinna być gotowa po ok. 20 minutach. Nie zapominajmy jednak, aby zacierkę od czasu do czasu wymieszać, ponieważ bardzo lubi przywrzeć do garnka. Gdy zacierka będzie ugotowana, czyli miękka zupę można nalewać do talerzy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    myślałam, że to własnej roboty zacierka, taka ładna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anula250

    No niestety zacierka kupiona.
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    przydatny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    może się przyda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !