Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z bułka tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
mąka zwykła 2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
masło 4 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z bułka tartą

Ziemniaki myjemy, obieramy , płuczemy i gotujemy, następnie studzimy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i maki doprawiamy solą . zagniatamy. Formujemy kulki. W środku każdej robimy wgłębienie. Gotujemy w osolonej wodzie. gdy wypłyną odcedzamy. Masło topimy, dodajemy bułkę tarta . Chwile podsmażamy. Kluski podajemy z bułka tarta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 27.02.2012 18:51
Pycha...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak