Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 75 dkg
olej do smażenia 3 łyżki
smalec 1 łyżka
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
pomidor
sok pomidorowy 1,5 szkl
cebula
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy

Mięso kroimy w drobną kostkę. Mąkę mieszamy z przyprawami i oprószamy nią przygotowane mięso. Odstawiamy na 1/2 godz. W garnku rozgrzewamy oliwę razem ze smalcem. Na gorącym tłuszczu smażymy mięso ze wszystkich stron. Dodajemy posiekaną cebulę i podlewamy 3/4 szkl wody. Dusimy ok. 30 min pod przykryciem. Pomidora parzymy obieramy ze skórki, siekamy i dodajemy do gulaszu razem z sokiem pomidorowym. Mąkę łączymy z wodą i dodajemy do gulaszu. Pogotować przez chwilkę i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 22.10.2013 15:22
pyszny gulasz
mirosława4 13.12.2012 18:36
smaczne mięsko a sos jeszcze smaczniejszy :)
IKrakowianka 23.07.2012 22:28
bardzo dobry
Rybciia 21.06.2012 10:18
uwielbiam gulasze :-)
smakoszek 18.06.2012 10:38
pyszny
ziutula
ziutula 10.06.2012 18:22
gulasz zawsze zjem ..
Łukasz15 23.04.2012 21:15
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak