Sposób przygotowania

Mięso kroimy w drobną kostkę. Mąkę mieszamy z przyprawami i oprószamy nią przygotowane mięso. Odstawiamy na 1/2 godz. W garnku rozgrzewamy oliwę razem ze smalcem. Na gorącym tłuszczu smażymy mięso ze wszystkich stron. Dodajemy posiekaną cebulę i podlewamy 3/4 szkl wody. Dusimy ok. 30 min pod przykryciem. Pomidora parzymy obieramy ze skórki, siekamy i dodajemy do gulaszu razem z sokiem pomidorowym. Mąkę łączymy z wodą i dodajemy do gulaszu. Pogotować przez chwilkę i doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    gulasz zawsze zjem ..
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam gulasze :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne mięsko a sos jeszcze smaczniejszy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    pyszny gulasz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !