Sposób przygotowania

Przygotować farsz: podsmażyć 1/2 kg mięsa mielonego z tartą marchewką i pokrojonym porem na 1 łyżce oleju z dodatkiem czerwonej papryki, soli i rozdrobnionego czosnku lub rozkruszoną mini kostką, po około 5 minutach dodać pomidory z puszki, doprawić chilli i ewentualnie solą i dusić około 10 minut.
Śmietanę wymieszać z mąką, gałką muszkatałową i chilli. Tortownicę wysmarować tłuszczem następnie wysypać bułką tartą. na dnie układamy naleśnika, 1/3 farszu mięsno-pomidorowego,na brzegach w 4 miejscach kłaść kawałeczki sera topionego, polać 1/4 sosu śmietanowego. Ułożyć tak ok 4 warstwy. Ostatnią warstwą jest naleśnik polany sosem i obłożony serem żółtym w plastrach i posypanym szczyptą chilli. Tortownicę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Zrobić smugi z keczupu i pokroić na 4 części, wyłożyć na talerze.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    uwielbiam :) niekiedy dodaję jeszcze kukurydzę i wychodzą takie \"niby meksykańskie\"
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne, super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomyślane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !