Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wędzona szynka z dzika z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona szynka z dzika 500 g
cebula 3 szt
ziele angielskie 2 szt
chilli 1/2 łyżeczki
smalec 1 łyżka
kapusta włoska 700 g
oliwa 6 łyżek
cukier 2 łyżeczki
ziemniaki małe 600 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wędzona szynka z dzika z kapustą

Do garnka włożyć obrane cebule, ziele i chilli, mięso i 1 l wrzątku. Gotować 1,5 godz. i odstawić. Do żaroodpornego naczynia włożyć mięso, pokrojoną kapustę, smalec i 2 szklanki wywaru. Przyprawić i dusić pod przykryciem ok. 40 minut. Dodać ziemniaczki pokrojone w plasterki i zarumienione na oleju. Po 3 minutach mięso wyjąć i poporcjować, podawać z kapustą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 13.09.2012 22:55
brzmi smacznie
gusia1000 23.05.2012 11:45
Nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak