Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane w piekarniku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl
cebula 2 średnie
natka pietruszki
śmietana gęsta 8 łyzek
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane w piekarniku

Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na masełku. Jajka obieramy ze skórki i przecinamy wzdłuż na połówki. Żółtka rozcieramy z bułką tartą, śmietaną, cebulą, z surowymi jajkami i doprawiamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka i dajemy do naczynia żaroodpornego. Wierz jajek posypujemy bułką tartą i polewamy roztopionym masłem. Dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy, aż bułka na jajkach się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.02.2014 14:26
ciekawy przepis
IZABELA29 19.02.2013 08:56
takich nie robiłam
ben-ka 17.02.2013 13:58
bardzo podoba mi się Twój pomysł,muszę zrobić takie jajeczka bo to fajne danie na ciepłą kolację.
caralajna 07.02.2013 08:52
to dla mnie coś nowego, brzmi fajnie
kala9287 10.01.2013 18:06
fajne te jajka
mirosława4 08.11.2012 18:42
świetny pomysł
RenataZ-et 30.09.2012 19:21
Super pomysł
Ewelina38 28.07.2012 21:32
świetne jedzonko
anulka69 05.03.2012 10:06
lubię
m1monika 21.02.2012 15:37
to coś dla mnie :-)
IKrakowianka 27.01.2012 22:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak