Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 1 op
szpinak mrożony 450 g
śmietana 18 proc 200 g
ser pleśniowy 200 g
czosnek
oliwa
sól, pieprz, chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Czosnek wycisniety przez praske podsmazamy na patelni. Dodajemy szpinak, przyprawiamy i chwile dusimy na wolnym ogniu.

Dodajemy pokruszony ser plesniowy, nastepnie smietane, mieszamy i jeszcze chwile dusimy.

Na talerz nakladamy porcje makaronu, polewamy sosem i dekorujemy lyzka smietan

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.12.2011 00:46
Czy serek pleśniowy jest z gatunku niebieskich, gorgonzola, roquefort czy białych, typu camembert czy brie? Na zdjęciu widzę niebieskie plamki i tak przeczuwam, że o niebieski chodzi, ale chcę się upewnić :)
jogobella231
jogobella231 16.04.2011 21:09
super
gacopierz23 14.01.2011 19:48
uwielbiam szpinak ale w takim zestawie jeszcze nie jadłam
radosna29 13.01.2011 22:38
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 24.12.2010 23:15
Uwielbiam szpinak ;)
jarek4 08.11.2010 10:21
moze i dobre
Kate131 20.10.2010 07:20
no raczej wiadomo,ze makaron się gotuje... przepis bardzo podobny jak mój sos beszamelowy...sama widzisz, co wg ciebie jest plagiatem.pozdrawiam
agnieszka189 19.10.2010 14:37
Nasze przepisy różnią się znacząco: w moim makaron należy ugotować ( u ciebie nie ma o tym mowy), czosnek rozdrobnić i podsmażyć, są zupełnie inne proporcje i sposób podania.
agnieszka189 19.10.2010 14:26
Katarzyno S, doskonale wiesz, że nie. Jest Ci przykro bo kiedyś napisałam o Twoim sosie beszamelowym,że został skopiowany, przepraszam za to, ale na prawdę wydawał mi się uderzająco podobny, dlatego dzisiaj doszukujesz się czegoś na siłę u mnie.
Kate131 19.10.2010 10:46
ale tez moge nazwać to plagiatem...
agnieszka189 14.07.2010 13:35
niby to samo a ja robię troszke inaczej od ciebie, każdy ma własny sposób, choć efekt końcowy podobny, uwielbiam to danie, pozdrawiam;)
Kate131 12.07.2010 12:31
juz dodalam taki przepis 3 miesiace temu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak