Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Czosnek wycisniety przez praske podsmazamy na patelni. Dodajemy szpinak, przyprawiamy i chwile dusimy na wolnym ogniu.

Dodajemy pokruszony ser plesniowy, nastepnie smietane, mieszamy i jeszcze chwile dusimy.

Na talerz nakladamy porcje makaronu, polewamy sosem i dekorujemy lyzka smietan

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    juz dodalam taki przepis 3 miesiace temu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    niby to samo a ja robię troszke inaczej od ciebie, każdy ma własny sposób, choć efekt końcowy podobny, uwielbiam to danie, pozdrawiam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale tez moge nazwać to plagiatem...
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Katarzyno S, doskonale wiesz, że nie. Jest Ci przykro bo kiedyś napisałam o Twoim sosie beszamelowym,że został skopiowany, przepraszam za to, ale na prawdę wydawał mi się uderzająco podobny, dlatego dzisiaj doszukujesz się czegoś na siłę u mnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Nasze przepisy różnią się znacząco: w moim makaron należy ugotować ( u ciebie nie ma o tym mowy), czosnek rozdrobnić i podsmażyć, są zupełnie inne proporcje i sposób podania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    no raczej wiadomo,ze makaron się gotuje... przepis bardzo podobny jak mój sos beszamelowy...sama widzisz, co wg ciebie jest plagiatem.pozdrawiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    moze i dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam szpinak ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam szpinak ale w takim zestawie jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Czy serek pleśniowy jest z gatunku niebieskich, gorgonzola, roquefort czy białych, typu camembert czy brie? Na zdjęciu widzę niebieskie plamki i tak przeczuwam, że o niebieski chodzi, ale chcę się upewnić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !