Sposób przygotowania

Groch przesypujemy do garnka, zalewamy 1,5 l zimnej wody, stawiamy na ogniu i zagotowujemy.Po kilku minutach dorzucamy oskrobaną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojony drobniutko por. Gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, dorzucamy posiekaną drobno cebulę, rumienimy i wrzucamy do zupy. Chwile gotujemy. Przyprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem i solą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    moja ulubiona
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię !
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ja też :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aga12

    apetyczna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszna zupka choć ja raczej gotuję z całego grochu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam grochówkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !