Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiąca polędwica cielęca

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szt
olej 3 łyżki
cebula 1 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
białe wino 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
śmietana 2/3 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
rosół z kury 1 szkl.
polędwica 1,5 cielęca

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiąca polędwica cielęca

Polędwiczki posypać solą i pieprzem, natrzeć oliwą z sokiem z cytryny i upiec w 200 st. na natłuszczonej blaszce. Gdy zacznie się rumienić dolać bulion i 1/2 szkl. wody. Warzywa pokroić i dodać do mięsa, piec jeszcze 15 minut. Wyjąć mięso, dodać mąkę do sosu, dokładnie wymieszać, dolać wino i śmietanę, przyprawić i wstawić na 5 minut do pieca. Sos podawać oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.05.2012 13:18
Nic dodać, nic ująć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak