Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce z kostką 4 szt
morele suszone 250 g
białe wino 1 szkl.
mąka 4 łyżki
oliwa 7 łyżek
śmietana 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki cielęce

Morele namoczyć w winie. Każdy kotlet naciąć tak, by powstała kieszonka, posolić i popieprzyć. Do kieszonek włożyć kawałki morel, zapiąć wykałaczkami, posypać mąką i smażyć na patelni i odłożyć w ciepłe miejsce. Na patelni podgrzać wino z moczenia moreli, dodać śmietanę, doprawić. Dodać mięso i dusić ok. 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 19.06.2012 20:49
fajne
gusia1000 22.05.2012 13:15
Wspaniałe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak