Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z murzynkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąki pszennej 3/4 szkl
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
DODATKOWO:
śnieżka 2 szt
mleko 400 ml
galaretka 1 szt
dżem z czarnej porzeczki
murzynki 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z murzynkami

1. Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodawać na przemian żółtka i mąki z proszkiem. Piec ok. 25-30 min w temp. 180st.
2. Dodatkowo: Zimny biszkopt posmarować dzemem. Murzynkiprzepołowić i ułożyć na dżem. Śnieżkę ubić na mleku. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzątku, ostudzić i dodać do Śnieżki. Masą zalać murzynki. Można posypać startą czekoladą. Schłodzić ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.01.2014 21:53
rewelacyjny pomysł :)
Mati13 24.11.2013 22:39
wygląda super
adelajda 09.11.2013 17:26
super wygląda :)
anemon 16.08.2013 19:02
Ależ Ty masz pomysły świetne.
Iwusia 04.06.2013 22:17
fantastyczne ciasto !!!
agnieszka214 15.05.2013 19:48
bardzo pyszne ciacho
caralajna 05.02.2012 17:35
pomysłowe
ben-ka 18.01.2012 18:59
aż się zasliniłam...takie słodkości,pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak