Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować, naciąć na krzyż, owinąć w folię aluminiową. Ułożyć na blasze i piec ok. godz. w temp. 200st. Pomidory pokroić w kostkę, rzodkiewkę i serek w plastry. Wyjąć ziemniaki, rozchylić folię i w nacięcia każdego ziemniaka włożyć pomidory, rzodkiewkę i plasterki serka. Skropić olejem, posypać bazylią, solą i pieprzem. Zapiekać, aż ser się rozpuści.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczny pomysł, taka bardziej luksusowa wersja ziemniaków z ogniska.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny kartofelek, z chęcią zjem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    też czasami robię podobne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !